En styrelse behöver ständigt ta beslut kring frågor som ligger utanför deras expertområde. Ofta saknar ansvariga personer tid och kunskap. Därför är det bekvämt att outsourca den biten till Badrumsbesiktningar som är specialiserade på dessa typer av frågor.
Vi orsaksutreder fuktskador, inventerar befintliga våtrum i syfte att upptäcka brister i tid, filmar stamledningar, provtrycker och temperaturmäter (legionella) tappvatten - kort sagt, en kontakt för alla frågor som berör våtrum, VVS-installationer, kök, badrum och i förevarande fall även fuktskador.
Vårt arbete har som utgångspunkt att underlätta för såväl styrelsen som medlemmar och entreprenörer. Vi jobbar för att ge varje renoveringstillfälle rätt förutsättningar från start, vilket ger färre besvär framgent.
Förutsättningarna för föreningens formkrav gentemot medlemmen i samband med renoveringsarbeten, vilka arbeten som omfattas samt hur kostnader ska fördelas mellan förening och medlem framgår av bilaga som skapas i samband med framtagande av styrelsens kravprofil.
Genom ramavtalet ser vi långsiktigt på vår relation. Med det sagt kommer vi avråda från åtgärder som inte anses nödvändiga, för att inte knyta onödiga kostnader till föreningen. Således behöver ni aldrig tveka att ställa en fråga, saknas behov kommer vi avråda från åtgärden.
Många föreningar har bristfällig överblick över det befintliga beståndets skick, vill säga befintliga badrum och kök. Det kan finnas vinster i att låta genomföra en inventering av alla eller vissa badrum och kök i syfte att tidigt fånga upp riskmarkörer som kan generera skador framgent. Ser ni ett
behov av detta så för vi en dialog kring hur det kan ske.
Många bostadsrättsföreningar efterfrågar hjälp med invetering av fastighetens kök och badrum för att tidigt fånga upp riskmarkörer.
En inventering innebär skadeförebyggande besiktning av föreningens samtliga våtrum samt kök, inklusive bedömning av erforderliga underhållsåtgärder. Syftet med inventeringen är att ge föreningen en lägesbild över våtrummen- och kökens status, som underlag för planering av underhållsåtgärder såväl för föreningens som medlemmars räkning.
Uppdraget inleds genom ett startmöte med föreningens styrelse där vi gemensamt går igenom förutsättningarna samt vilka delar som ska ingå i inventeringen.
Besiktningen sammanfattas i ett sakkunnigutlåtande där bedömning av skick och status inklusive eventuella behov av underhållsåtgärder för respektive bostad redovisas. Samtliga besiktningar fotodokumenteras och överlämnas digitalt till föreningen med en tydlig förteckning över fel, brister kopplade till respektive våtrum.
Efter att inventeringen är färdigställd och samtliga våtrum kontrollerats bokas ett slutsammanträde med styrelsen där vi gemensamt går igenom resultatet och lägger upp en strategi för hur felen ska åtgärdas. Här finns även möjlighet att ställa frågor till besiktningsmannen och få en del tips och råd.
Om du sitter med i styrelsen och vill underlätta ert arbete är du välkommen att kontakta oss för att diskutera hur vi kan hjälpa er. Vi har en hel del referenskunder i Stockholm som mer än gärna berättar hur vi har hjälpt deras förening och vilka fördelar de ser med ett samarbete med oss.